Kadayif

Postat de gabriela_aysondu in Dulciuri
28 Noi 2013 | 11884 vizualizari
Kadayif

Ingrediente

  • 500g fidea pt. kadayif
  • 200g unt
  • 500g nuca macinata grosier
  • scortisoara
  • pt. serbet
  • 1 kg zahar
  • 1300 ml apa
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata.

Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara.

Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata.

Punem 2/3 din fidea.

Acum peste fidea punem mai intai 75 g unt din loc in loc taiat bucatele dupa care  restul de nuci si fideaua care a ramas.

Daca mai avem o tava punem peste kadayif si presam foarte bine ,daca nu presam cu mainile.

Dupa ce am presat bine taiem untul ramas bucatele si il punem din loc in loc.

Bagam tava la cuptorul incins ,la foc mediu pana se rumeneste bine deasupra.

Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amestecam pt. a se dizolva zaharul. 

Cand serbetul a dat in clocot il mai lasam sa fiarba 15 min.

Luam serbetul de pe foc , punem zeama de lamaie si il lasam sa se raceasca putin timp de 10 min.

Turnam serbetul peste kadayif cu un polonic si il lasam cca o ora sa-si traga serbetul.

Putem sa-l decoram cu fistic macinat.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayif" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kadayıf cu crema

Postat de Giana

Kadayıf cu crema

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2013, 20:20
la 28.11.2013, 20:33
la noi ii spune Cataif Mereu am zis ca incerc si eu si n-am facut...
la 28.11.2013, 21:30
super interesant !
la 28.11.2013, 21:51
interesanta reteta
la 28.11.2013, 22:30

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking