Cataif cu branza

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
26 Mai 2013 | 9520 vizualizari
Cataif cu branza

Imi place mult aceasta combinatie de branzeturi, si se potriveste foarte bine cu cataif!

Ingrediente

  • 500 gr cataif
  • 220 gr branza feta
  • 55 gr branza rocquefort
  • 55 gr branza kaseri ( sau branza galbena ca un cascaval) ex gouda
  • 110 gr branza emental
  • 110 gr unt
  • 110 gr margarina
  • 480 ml lapte
  • 215 gr smantana
  • 6 oua
  • piper

Mod de preparare

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul.

Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu starngeti tare! Puneti aceste mingiute intr-o forma unsa in prealabil cu unt.

Topiti untul si margarina impreuna si puneti cate o lingura (nu mai mult!) deasupra la fiecare mingiuta. Cu o ora inainte de a pune la cuptor, puneti deasupra laptele amestecat cu smantana si restul de oua amestecate usor si lasati la frigider pana cand este absorbat tot lichidul.

Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 35-40 min.

Se serveste imediat cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cataif cu branza

Postat de doralinda72

Cataif cu branza

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2013, 12:32
Cred că e foarte bună, aş mânca fără discuţie.
La introducere ai mâncat un "b"
Altfel
la 26.05.2013, 12:33
la 26.05.2013, 12:41
la 26.05.2013, 12:49
delicios!
la 26.05.2013, 12:51
foarte bun

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking