Ingrediente
- 500 gr cataif
- 220 gr branza feta
- 55 gr branza rocquefort
- 55 gr branza kaseri ( sau branza galbena ca un cascaval) ex gouda
- 110 gr branza emental
- 110 gr unt
- 110 gr margarina
- 480 ml lapte
- 215 gr smantana
- 6 oua
- piper
Mod de preparare
Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul.
Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu starngeti tare! Puneti aceste mingiute intr-o forma unsa in prealabil cu unt.
Topiti untul si margarina impreuna si puneti cate o lingura (nu mai mult!) deasupra la fiecare mingiuta. Cu o ora inainte de a pune la cuptor, puneti deasupra laptele amestecat cu smantana si restul de oua amestecate usor si lasati la frigider pana cand este absorbat tot lichidul.
Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 35-40 min.
Se serveste imediat cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|