Cataif cu branza

Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2013 | 7762 vizualizari
Cataif cu branza

E nemaipomenita pe masa de sarbatoare!

Ingrediente

  • 500 gr cataif
  • 2 cesti branza feta
  • jumatate ceasca branza roquefort
  • 1 ceasca branza gouda, emental, gruyère
  • 2 cesti lapte
  • 1 ceasca smantana
  • 6 oua
  • piper
  • sare
  • jumate ceasca margarina
  • jumatate ceasca unt

Mod de preparare

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze singur, apoi il desfacem si il lasam pe un prosop.

Ungem o tava cu unt apoi punem jumatate din cataif (sa fie rasfirat, sa nu il lasati asa cum se decongeleaza), deasupra turnam margarina topita dupa care adaugam compozitia de branza. Punem deasupra cealalta jumatate de cataif si turnam si untul topit. Batem putin smantana cu laptele si cele 3 oua si turnam in mod egal deasupra la cataif. Punem tava ptr cel putin o ora in frigider acoperita cu folie transparenta. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min ( depinde de cuptorul fiecaruia, dar e gata cand va prinde o culoare aurie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cataif cu branza

Postat de doralinda72

Cataif cu branza

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul. Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 05:53
Tu nu ai avut somn Dora şi ai zic c-or fi din cei care vin flămânzi pe site dimineaţa şi să găsească ceva bun de mâncare, nu?
la 02.01.2013, 07:48
Mama, ce bomba calorica ! dar si foarte bun, imi inchipui...cu taiteii aia crocanti....
la 02.01.2013, 07:54
Bun , bun, da ingrasa?
la 02.01.2013, 07:55
Liliana, ingrasa sigur, dar o portie mica acolo ne permitem si noi ca tare bine arata!
la 02.01.2013, 08:01
Clar, arata foarte bine....Asa am zis zilele astea. Putin din aia ca ....., putin din ailalta ca doar gustam( si tot gustam) si....kilogramele ......

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking