Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Postat de momo121 in Prajituri
10 Apr 2014 | 10689 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 200 g unt sau margarina,
  • 350 g biscuiti populari,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar tos,
  • 5 linguri de cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom.

Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai mare si incepem sa turnam siropul facut inainte. Amestecam bine pana ce compozitia este numai buna de intins pe foile de napolitana. La terminarea ansamblarii prajiturii se pune in folie de plastic si cateva greutati pe ea ca sa fie mai bine lipite foile si se da la frigider pentru a 2 zi.

E minunata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de napolitana

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de napolitana

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 16:04
la 10.04.2014, 20:16
Mmm ce buna!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking