Foi de napolitana cu crema de biscuiti

Postat de iri_love in Prajituri
26 Apr 2012 | 20421 vizualizari
Foi de napolitana cu crema de biscuiti

.....ideea era sa fac o rulada din foi de napolitan,dar pentru cu nu am gasit pachet mare de foi am fost nevoita sa cumpar ce am gasit,foi mai mici,asa ca am facut 2 portii sa ma pot satura.

Ingrediente

  • 450 g biscuiti obisnuiti,
  • 200 gmargarina,
  • 200 gzahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de cafea,
  • 400 ml apa,
  • un pachet de foi de napolitana cu 8 foi.
  • optional zahar pudra.

Mod de preparare

Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat biscuitii. Cu o lingura am amestecat bine, dar am avut grija ca biscuitii rupti bucati sa ramana intregi.  

Am asezat o foaie de napolitana peste care am intins o parte din crema si am procedat astfel pana am facut un strat de 4 foi de napolitana si 3 de crema. Cu celelalte foi am procedat la fel. Le-am lasat sa se raceasca crema dupa care am pudrat-o cu zahar pudra si am taiat-o bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti

Postat de sufletista

Desert rulada de biscuiti

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2012, 21:14
bun
la 26.04.2012, 21:20
delicios
la 26.04.2012, 22:18
la 26.04.2012, 22:24
arata bine trebuie sa il incerc sa-l fac
la 26.04.2012, 22:31
trebuia sa iei mai multe sa ne ajunga si noua

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking