Ingrediente
- Pentru foi
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 2 oua
- 4 linguri de apa
- 1 lingurita de bicarbonat
- faina cat cuprinde
- Pentru crema :
- 1 cana de lapte
- 200 -250 g de zahar tos
- 2 oua
- 2 linguri de cacao
- 1 pachet de margarina sau unt
- 1 plic de zahar vanilat
- nuca de cocos
- Glazura de cacao:
- 4 linguri zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 4 linguri apa
- 50 gr margarina
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Foile se pregatesc astfel:
Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu cele 2 oua si cele 10 linguri de ulei apoi se adauga zaharul topit si racit. Se adauga 1 lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde astfel incat sa se poata face un aluat. Se taie aluatul in 3 parti egale care se vor intinde cu sucitorul si se pun pe rand la copt pe dosul tavii peste foaia de copt. O foaie o lasam la copt cam 20-25 min pana se intareste foaia si se face ca biscuitele ca si textura.
Crema :
Se pune la fiert laptele cu zaharul si se amesteca pana ce se topeste. Laptele il tragem putin de pe foc pentru a adauga cele 2 oua batute foarte bine cu 2 linguri de cacao, amestecand usor si continuu pentru a nu forma cocoloase. Apoi punem crema inapoi pe foc si punem si pachetul de unt sau margarina si lasam sa se topeasca timp in care amestecam in continuare. Dupa vreo 10-15 min luam crema de pe foc si fierbinte punem peste prima foaie jumatate din crema obtinuta apoi punem peste crema nuca de cocos in functie de preferinte. Punem imediat a doua foaie si presam putin cu palmele pentru a intra crema si in foaia de deasupra, peste care vom pune restul de crema si o intindem peste toata foaia. La fel vom pune putina nuca de cocos peste crema. Si in sfarsit punem a treia foaie presam putin cu palmele.
Glazura:
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul. Aceasta o vom pune peste ultima foaie, o intindem peste toata suprafata foii apoi punem deasupra nuca de cocos. Prajitura se va manca abia a doua zi pentru ca trebuie sa se inmoaie foile.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|