Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao

Postat de Andra22 in Prajituri
28 Dec 2014 | 15759 vizualizari
Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao

Este o prajitura delicioasa pe care eu si iubitul meu o adoram.

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 cana de lapte
  • 200 -250 g de zahar tos
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pachet de margarina sau unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • Glazura de cacao:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Foile se pregatesc astfel:

 

Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu cele 2 oua si cele 10 linguri de ulei apoi se adauga zaharul topit si racit. Se adauga 1 lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde astfel incat sa se poata face un aluat. Se taie aluatul in 3 parti egale care se vor intinde cu sucitorul si se pun pe rand la copt pe dosul tavii peste foaia de copt. O foaie o lasam la copt cam 20-25 min pana se intareste foaia si se face ca biscuitele ca si textura.

 

Crema :

 Se pune la fiert laptele cu zaharul si se amesteca pana ce se topeste. Laptele il tragem putin de pe foc pentru a adauga cele 2 oua batute foarte bine cu 2 linguri de cacao, amestecand usor si continuu pentru a nu forma cocoloase. Apoi punem crema inapoi pe foc si punem si pachetul de unt sau margarina si lasam sa se topeasca timp in care amestecam in continuare. Dupa vreo 10-15 min luam crema de pe foc si fierbinte  punem peste prima foaie jumatate din crema obtinuta apoi punem peste crema nuca de cocos in functie de preferinte. Punem imediat a doua foaie si presam putin cu palmele pentru a intra crema si in foaia de deasupra, peste care vom pune restul de crema si o intindem peste toata foaia. La fel vom pune putina nuca de cocos peste crema. Si in sfarsit punem a treia foaie presam putin cu palmele.

Glazura:

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul. Aceasta o vom pune peste ultima foaie, o intindem peste toata suprafata foii apoi punem deasupra nuca de cocos. Prajitura se va manca abia a doua zi pentru ca trebuie sa se inmoaie foile.

 Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cafea

Postat de merisor67

Prajitura cu cafea

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 29.12.2014, 00:19
la 29.12.2014, 06:27
la 29.12.2014, 06:33
Arata super,trebuie sa o incerc si eu
la 29.12.2014, 06:48
Foarte buna!
la 29.12.2014, 09:00
buna prajiturica ,bine ai venit la noi!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking