Ingrediente
Foaia 1:
- 3 albusuri
- 6 lg zahar
- 3 lg apa
- 3 lg faina
- 100g nuca macinata
- 1/2 plic praf de copt
Foaia 2:
- 3 albusuri
- 6 lg zahar
- 3 lg apa
- 3 lg faina
- 100g nuca cocos
- 1/2 plic praf de copt
Foaia 3:
- 3 albusuri
- 6 lg zahar
- 3 lg apa
- 4 lg faina alba
- 2 lg cacao
- 1/2 plic praf de copt
Crema:
- 9 galbenusuri
- 250g zahar
- 350 ml lapte
- 300g unt
- 4 plicuri zahar vanilat
- 2 lg cacao
Mod de preparare
Foaia 1: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 6 linguri zahar, se adauga apa. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna in ploaie peste spuma si cu miscari usoare se omogenizeaza compozitia. Pe dosul unei tavi se pune hartie de copt si se toarna compozitia intinzandu-se uniform. Se da la cuptor la foc mediu si se coace timp de cca 15 min, se face testul cu scobitoarea.
Foaia 2 si 3: Se procedeaza la fel ca si la foaia 1 doar ca se folosesc ingredientele uscate, cele enumerate la fiecare foaie.
Se lasa foile sa se raceasca.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, se toarna laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Dupa racire, se amesteca crema cu untul mixat si se omogenizeaza. Se imparte crema in 3 parti egale. Intr-o parte se adauga 2 lg cacao si se amesteca bine, iar in celelalte 2 parti se adauga cate 2 plicuri de zahar vanilat.
Asamblarea prajiturii: Peste foaia cu nuca se intinde crema cu cacao, se aseaza foaia cu nuca de cocos, se unge cu crema de vanilie, apoi se aseaza foaia cu cacao. Deasupra se intinde restul de crema si se rade ciocolata sau se poate face o flazura de ciocolata. Eu am preferat sa rad ciocolata amaruie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi diferite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|