Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Postat de Teo in Prajituri
27 Noi 2011 | 11926 vizualizari
Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Ingrediente

FOI

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca

CREMA

  • 100 g nuca macinata
  • 500 g rahar colorat
  • 200 g zahar
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi.

UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca , apoi ultima foaie. Se inteapa foaia cu furculita si se da prajitura la cuptor pentru 40'.

Dupa ce s-a copt o lasam putin sa se raceasca, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi dospite, gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...

Citeste continuarea

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Blatul de rulada: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de apa rece. Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare ,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2011, 13:11
Revin mai tarziu si cu poze!
la 27.11.2011, 14:50
ok
la 27.11.2011, 15:43
la 27.11.2011, 15:55
Si tu tot ptr Cris ?
la 27.11.2011, 16:01
Diana

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking