Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)

Postat de Adele in Prajituri
24 Dec 2015 | 7900 vizualizari
Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)

Si iata ca am reusit sa ajung la cifra 200 reteta e minunata pozele mai putin :D ;;) P.S m-am inspirat pe aici pe Bucataras

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 3 oua.
  • 50 gr nuca macinata.
  • 3 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu miere.
  • un varf cu sare.
  • 1 lingurita bicarbonat.
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 500 ml smantana.
  • 50 gr zahar pudra.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 150 gr nuca macinate.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Decor:
  • glazura.

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit.

Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe hartie de copt) cate o foaie se coc la cuptor l 180° pentru 10 minute (defapt pana se rumenesc).

Intr-un vas se mixeaza smantana cu zahar si treptat se incorporeaza si frisca lichida ,se adauga nuca si esenta si se amesteca bine.

Se aseaza prima foaie pe un suport ,se intinde o parte din crema(crema s eimparte in 3) si se continua pana se termina atat crema ct si foile ,deasupra se pune ceva greu (o carte etc) si se laasa la rece cateva ore(chiar si o zi).

Dupa ce se inmoaie se glazureaza dupa placere sause poate lasa si simpla.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de bezea

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2015, 13:10
)
la 24.12.2015, 13:14
Cris asta e :) cadoul
la 24.12.2015, 13:14
Pfoaii, şi tu m-ai apropiat la numărul de reţete, nu ştiu de ce vreţi toţi să mă depăşiţi. ))) Bravoo!
la 24.12.2015, 13:16
Vai Padre asa crezi tu Nu indraznesc si nici nu am curaj Multumesc
la 24.12.2015, 13:29
Felicitari!!! Multe, multe retete bune si in continuare, sa ne bucuri cu bunatati!!! Tare buna e prajiturica, imi place combinatia!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking