Ingrediente
- Pentru foi
- 3 oua.
- 50 gr nuca macinata.
- 3 linguri cu zahar.
- 2 linguri cu miere.
- un varf cu sare.
- 1 lingurita bicarbonat.
- faina cat cuprinde.
- Crema:
- 500 ml smantana.
- 50 gr zahar pudra.
- 200 ml frisca lichida.
- 150 gr nuca macinate.
- 1 esenta de vanilie.
- Decor:
- glazura.
Mod de preparare
Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit.
Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe hartie de copt) cate o foaie se coc la cuptor l 180° pentru 10 minute (defapt pana se rumenesc).
Intr-un vas se mixeaza smantana cu zahar si treptat se incorporeaza si frisca lichida ,se adauga nuca si esenta si se amesteca bine.
Se aseaza prima foaie pe un suport ,se intinde o parte din crema(crema s eimparte in 3) si se continua pana se termina atat crema ct si foile ,deasupra se pune ceva greu (o carte etc) si se laasa la rece cateva ore(chiar si o zi).
Dupa ce se inmoaie se glazureaza dupa placere sause poate lasa si simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|