Prajitura cu ganache de ciocolata

Postat de Criss in Prajituri
23 Mar 2011 | 14648 vizualizari
Prajitura cu ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • -6 oua
  • -2 linguri apa rece
  • -1 lingura ulei
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt dr. Oetker  
  • Crema:
  • -500 ml frisca (eu am pus Creme Patisserie Meegle)
  • -300 g ciocolata amaruie (eu am pus doua amarui si una cu lapte)
  • -1 plic ness cafe
  • Pentru glazura:
  • -200 g ciocolata amaruie sau cu lapte (care va place)
  • -2-3 linguri lapte sau frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, albusurile se bat spuma tare, peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt , pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua. Ideal e sa se faca doua blaturi subtiri, pentru ca la taiere nu ies drepte si egale. Mie mi-au iesit destul de aiurea. Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom.

Crema se prepara inaintea blatului, pentru ca trebuie sa stea minim 2 ore la frigider pentru a se bate bine. Eu am lasat-o cred vreo 4 ore.

Ciocolata rupta bucatele impreuna cu nessul se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata. Se pune in frigider minim 2 ore, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. peste jumatate din blat se pune intreaga cantitate de crema, se acopera cu celalalt blat si din nou se pune in frigider.

Intre timp am pregatit glazura. Intr-un vas termorezistent am pus 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati. Se pune in cuptorul cu microunde aprox.1 minut, timp in care se topeste. Se scoate, de adauga 2 linguri lapte si se amesteca bine. Rezulta o glazura cremoasa care se intinde usor peste prajitura.  Si pentru ca aveam o ciocolata alba care statea de ceva timp in frigider, am topit-o, am pus-o intr-o punga careia i-am taiat coltul si m-am apucat sa trasez linii la intamplare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Opera

Postat de madi_marin

Desert prajitura Opera

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...

Citeste continuarea

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2011, 12:16
e delicioasaaa
la 23.03.2011, 12:20
la 23.03.2011, 12:25
la 23.03.2011, 12:29
yammy
la 23.03.2011, 12:35
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking