Ingrediente
- 250 gr margarină de calitate superioară;
- 10 linguri apă;
- 10 linguri ulei;
- 4-5 linguri zahăr;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- un praf de sare;
- 500-600 gr. făină albă;
- 400-600gr gem de mere.
Mod de preparare
Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare.
Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ în tavă (foaie-mere, foaie-mere) și se termină cu foaie.
Se presară zahăr deasupra după care se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se ține 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea).
Prăjitura se taie și se servește rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|