Ingrediente
- 2 oua
- 6 linguri cu zahar
- 150 ml apa fierbinte
- 5 linguri cu unt topit
- 550 g faina
- 1 plic praf de copt
- 400 g gem de visine
- coaja rasa de lamaie si portocala
- esenta de vanilie si rom
- nuca macinata mare
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Intr-un castron mare se bat bine cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita ( eu nu am reusit sa il dau pe razatoare!).
Se tapeteaza o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si se intinde foaia de aluat. Se acopera cu gemul, apoi se presara nuca si se faramiteaza aluatul pastrat. Se da la cuptor pentru 30 de minute, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza. E foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|