Prajitura cu glazura si nuca

Postat de aalliinnaa07 in Prajituri
24 Ian 2013 | 3270 vizualizari
Prajitura cu glazura si nuca

Ingrediente

  • 300g faina
  • 250 g zahar
  • 5 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 ou

Pentru glazura

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de cacao
  • nuca macinata/nuca de cocos/alune macinate

Mod de preparare

Amesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste taiem prajitura in bucati patrate sau rotunde.

Glazura: Amestecam laptele cu zaharul, cacaoa si ciocolata rupta bucati, se pune la fiert, se dau 2-3 clocote.Si imediat se incorporeaza margarina si esenta de rom.

Dam fiecare bucata prin glazura, apoi tavalim bucatile prin nuca macinata.Se lasa pana a doua zi sa patrunda bine glazura in prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2013, 22:07
bun
la 24.01.2013, 22:16
la 24.01.2013, 22:31
buna
la 24.01.2013, 23:16
la 25.01.2013, 01:10
ce bunatate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking