Ingrediente
BLAT
- 3 oua
- 100 grame zahar pudra
- 100 grame faina
- 1 praf de copt
- 1 lingura de cacao
CREMA
- 200 ml frisca
- 250 grame iaurt sau branza proaspata sau smantana
- 150 grame zahar pudra
- 50 grame nuca de cocos
- 200 ml lapte 3 plicuri gelatina
- fructe
Mod de preparare
BLATUL
Se separa oualele. Albusul se bate impreuna cu zaharul pudra pana devine spuma. Galbenusul se bate separat cu un strop de sare. Se adauga incet galbenusul peste albus apoi se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga cate putin pana se omogenizeaza compozitia.
Se unge tava cu ulei sau unt (eu am folosit foaie de copt este mult mai bine) si de sa la cuptor.
Cat blatul este la cuptor, in 200 ml lapte se fierbe nuca de cocos. Intre timp se dizolva gelatina in apa calduta in bain marin (sa fie fluida). Se da la o parte de pe foc laptele cu nuca de cocos si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga iaurtul (branza proaspata sau smantana) si zaharul. Cand se raceste laptele cu nuca de cocos se adauga cate o lingura peste frisca. Dupa ce s-a incorporat tot laptele cu nuca de cocos se baga la frigider sa devina consistenta.
Se insiropeaza blatul.
Se pune un strat de frisca, unul de fructe, unul de frisca, unul de fructe.
Se face topping de ciocolata si se pune deasupra sau razuiti ciocolata
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si furcte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|