Ingrediente
- Pentru blat:
- 250- 300 g biscuiti
- 50 g alune sau nuci
- 100 g unt moale
- esenta de rom
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura cacao
- 2 linguri zahar farin
- 70-100 ml lapte dulce
- Pentru jeleu:
- 500 g prune
- 1/2 cana zahar
- 20 g unt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic gelatina
Mod de preparare
Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute.
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate.
Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele apoi adaugam unt, esenta, scortisoara, cacao si zahar.La sfarsit punem laptele putin cate putin pana se leaga compozitia. Trebuie sa rezulte o pasta groasa.
Putem monta prajitura in forma de tarta: blat de biscuiti jos si jeleu de prune deasupra. Sau o putem monta in forme individuale.
Eu am imbracat in folie alimentara forme rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu jeleu de prune.
Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore. Le putem servi decorate cu nuca de cocos si fulgi de migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|