Prăjitura cu lămâie à la Bernard

Postat de ctlina in Prajituri
1 Mar 2015 | 3800 vizualizari
Prăjitura cu lămâie à la Bernard

Un deliciu ..................... Reteta de pe blogul lui Bernard- "La Cuisine de Bernard"....un pic adaptata, in loc de chec am facut o prajitura :-))

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 120 g unt topit
  • coaja rasa de la o lămâie
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 80 g zeama de lămâie
  • 1 jumatate de lingurita de praf de copt
  • Glazură:
  • 25 g zeama de lămâie
  • 130 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 ° C, Topim untul la microunde. 

Puneți zahărul într-un castron cu untul topit si coaja rasa de lamaie. Se amestecă usor- nu frecati tare ! 

Se adaugă 3 oua medii, apoi se adauga faina si praful de copt. Și, la sfârșit punem zeama de lamaie.

Se toarnă aluatul într-un vas uns. Coaceți la cuptor timp de 30-40 minutes. Verificati cu un cutit sau cu o scobitoare daca este coapta.
Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.

Lăsați prăjitura se răcească complet în ambalajul său pe un grill.  

Atunci când este la temperatura camerei, pregătiti glazura prin amestecarea zahărului pudră cu zeama de lamaie.

Despachetați si turnati glazura pe deasupra. Sub grill puneti o farfurie pentru a recupera din glazura.

Cu un cuțit sau o spatulă, se niveleaza bine glazura pe toata suprafata. Puneti apoi prajitura la cuptor la 100 ° C timp de 8 minute pentru a se usca glazura.  

Lăsați-o să se răcească și apoi degustati-o în felii fine ..........

Poftă bună !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu lămâie à la Bernard" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Postat de Oana

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...

Citeste continuarea

Amandine cu ness (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Amandine cu ness (reteta video)

Blatul: Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa, mixand continuu, apoi galbenusurile si uleiul. Amestecam ingredientele uscate (faina, cacao...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2015, 10:31
la 01.03.2015, 10:31
Adooor prajiturile cu lamaie!
O trec la favorite sa o incerc si eu!
la 01.03.2015, 11:03
la 01.03.2015, 11:06
Buna!
la 01.03.2015, 11:59
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking