Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Postat de adela1981 in Prajituri
16 Mar 2012 | 3965 vizualizari
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Ingrediente

  • 150 gr margarina
  • 50 ml ulei zeama si coaja de la o lamaie mare  
  • 150 gr zahar
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf de copt
  • 350 apa minerala / plata
  • 250 gr faina
  • 200 gr fructe de padure
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se face foarte repede si se mananca tot asa  :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul  de la lamaie.  Adaugam  amidonul si praful de copt, apoi turnam apa minerala, amestecam foarte incet sa nu stopim si adaugam faina.

Eu am avut fructe de padure congelate, bineinteles  decongelati inainte de a pregati prajitura, apoi amestecati cu o paleta in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava cu harti de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se pudreaza cu zahar. Taiati doar dupa racire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Postat de lucy2002

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2012, 08:47
ce combinatie faina
la 16.03.2012, 10:38
ce bunatate
la 16.03.2012, 13:29
si ce pufoasa eeeeeeeeee
la 16.03.2012, 15:28
la 16.03.2012, 16:40
foarte buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking