Prajitura cu mac

Postat de comanligia in Prajituri
29 Ian 2011 | 4821 vizualizari
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • 250 margarina
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri de seminte de mac
  • 1 lingura de miere
  • 250 apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura praf de copt
  • 350 gr de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 gr de ciocolata neagra sau de menaj
  • migdale ptr ornat

Mod de preparare

Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile 20x30 cm.Se coace la foc mijlociu cam 45 de minute.

Glazura:se fierbe la bain-marie restul de margarina(50 gr)impreuna cu ciocolata.Se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece si se intinde uniform,se portioneaza dupa ce glazura sa intarit si se orneaza cu migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2011, 10:29
Etno botanice ???
la 29.01.2011, 10:38
fainaaaaaaaa
la 29.01.2011, 10:59
Delicioasa Ligiuta
la 29.01.2011, 11:09
sa imi pastrezi un coltisor
la 29.01.2011, 11:15
multumesc fetele,va pastrez la toate

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking