Prajitura cu mac, pere si capsuni

Postat de Valclaudia in Prajituri
4 Iun 2016 | 2933 vizualizari
Prajitura cu mac, pere si capsuni

Ingrediente

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri seminte de mac
  • 5 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 3 pere tari
  • cca 400 gr. capsuni
  • 2 linguri gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac.

Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Perele le spalam si le curatam de coaja si cotoare, apoi le stropim cu putina zeama de lamaie.

In compozitia obtinuta incorporam altenativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu faina si nivelam.

Presaram grisul, apoi aszam din loc in loc bucatele de para si capsuni spalati s curatati de codite.

Dam tava la cuptor si coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava si pudram cu zahar.

Portionam cand e complet racita prajitura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, pere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert clafoutis cu struguri

Postat de RODIMUR

Desert clafoutis cu struguri

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Postat de RODIMUR

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2016, 20:32
Faina prajitura
la 04.06.2016, 20:47
Rapesc o prajiturica delicioasa si-ti trimit Val scumpa...un gand drag, bun si cald! Imbratisari!
la 04.06.2016, 20:49
Rux.....
la 04.06.2016, 20:59
Ce bunatate!
la 04.06.2016, 22:52

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking