Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Postat de timea in Prajituri
20 Oct 2012 | 5941 vizualizari
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri mac
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta cu 2-3 lingurite zahar pudra
  • Crema:
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • Glazura:
  • folosim 4-5 linguri din crema, va explic mai jos

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine.

Blat: batem albusurile spuma tare cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, apa fierbinte si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul. Amestecam cu grija cu o spatula pentru a nu se lasa spuma.

Turnam intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 minute.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Taiem blatul in doua apoi insiropam prima foaie.

Crema o scoatem din frigider, punem deoparte intr-un bol rezistent la caldura 4-5 linguri, iar crema ramasa o  mixam cu mixerul la viteza mare pana devine super pufoasa.

Ungem foaia insiropata cu crema de mai sus apoi asezam urmatoarea foaie pe care o insiropam usor.

Punem bolul cu cele 5 linguri de crema la cuptorul cu microunde timp de 20 sec. Scoatem si amestecam bine si astfel am obtinut glazura de ciocolata pe care o turnam peste prajitura sau pe feliile gata taiate cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu rubarba

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 16:00
hmmmm delicios
la 20.10.2012, 16:03
un deliciu!
la 20.10.2012, 16:09
Gurita, Elena - multumesc
la 20.10.2012, 16:09
Ai mai multe,deci ne ajunge si noua
la 20.10.2012, 16:10
Da Dia am pt toata lumea celelalte doua sunt si mai bune

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking