Ingrediente
- 1-2 cana mar ras
- 100 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- intre 150-200 g faina
- nuca maruntita
- coaja rasa de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata
- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam
- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.
-lasam sa se raceasca ,pudram si servim
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar ras (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|