Prajitura cu mar si caramel

Postat de gaby_d in Prajituri
28 Noi 2011 | 7445 vizualizari
Prajitura cu mar si caramel

Imi plac prajiturile simple. Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:)) Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel. Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce. Merita s-o incercati, sincer!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 30 ml lapte
  • 7 gr drojdie
  • un vf cutit sare
  • 2 mere
  • caramel - cumparat sau preparat in casa

Mod de preparare

Separi albusul de galbenus.

Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.

Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.

Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.

Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

 

Preincalzesti cuptorul.

 

Bati spuma albusurile.

Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.

Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..

Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.

Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.

Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.

Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.

Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))

Zau nu-i de prisos.

 

Pofta sa ai!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu măr şi caramel

Postat de diaconta

Prăjitură cu măr şi caramel

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat...

Citeste continuarea

Felii de cozonac cu mere si caramel

Postat de postavaru

Felii de cozonac cu mere si caramel

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar, in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa se activeze. Intr-un castron cernem faina si adaugam ouale, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 20:52

Mi-ai facut o pofta de o visez la noapte Arata nemaipomenit!!! Parol
la 28.11.2011, 21:07
1.eu sunt fan al prajiturilor simple...2.am devenit fam al preparatelor tale...3.ma lasi fara cuvinte mereu...4.arata senzational!!!
la 28.11.2011, 21:07
Am salivat si acum o ora , pe blog , la prajitura asta
la 28.11.2011, 21:15
eu '', repetenta''la tehnica, intreb e ce nu apar toate retetele?
la 28.11.2011, 21:16
ce combinatie reusita, caramel cu mere !!!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking