Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache

Postat de mena29 in Prajituri
14 Noi 2011 | 10269 vizualizari
Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache

Am gasit prajiturica asta buna pe blogul Laurei si mi-am zis ca merita incercata.A iesit o prajitura foarte buna.Am facut eu mici modificari deoarece am facut prajitura intr-o tava mai mare ca a Laurei. Din pacate pozele mele sunt mici,am aparatul de fotografiat stricat si am facut pozele cu webcam-ul.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 36/32:
  • 400 gr faina
  • 4 oua
  • 240 gr iaurt
  • 350 gr zahar
  • 175 ml sirop de menta
  • 80 gr fulgi de cocos
  • 110 ml ulei
  • 1 plic praf de copt  
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr ciocolatta cu lapte
  • o priza sare

Mod de preparare

Am amestecat intr-un castron toate ingredientele uscate si in alt vas pe cele umede dupa care le-am amestecat pe toate.Rezulta un aluat de consistenta fluida.

Ciocolata o taiem cu un cutit in fulgi destul de mari.Tapetam tava cu hartie de copt pe care o udam si o stoarcem bine inainte.Punem fulgii de ciocolata pe fundul tavii si turnam aluatul peste,cu grija.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 gradeC timp de 25-30 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca dupa care o intoarcem pe un blat de lemn si indepartam hartia de copt cu grija.Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat.

Tot procesul este foarte simplu si rezulta o prajitura tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Oana

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2011, 16:04
ce fain ti-a iesit
la 14.11.2011, 16:07
Multumesc Dia,cate bucati vrei?
la 14.11.2011, 16:13
faina!!! am facut si eu de vreo citeva ori..e foarte spornbica sifoarte gustoasa...bv!
la 14.11.2011, 16:15
doar una,sa-mi treaca pofta
poate mai sunt si alti pofticiosi
la 14.11.2011, 16:18
Asa e Alice,multumesc

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking