Prajitura cu mere

Postat de pusikmea in Prajituri
3 Sep 2010 | 4454 vizualizari
Prajitura cu mere

Ingrediente

pt foi:

  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 4-5 linguri apa/lapte
  • 5 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

pt umplutura:

  • 1 kg mere dulci acrisoare
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • esenta de vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare

Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.

Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si framantam un aluat elastic si moale, daca nu va ajunge faina mai puteti pune, insa nu trebuie sa iasa prea gros, il dam deoparte pentru cel putin 30 de min.

Intre timp punem zaharul intr-o tigaie/oala la caramelizat, apoi spalam si dam merele pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-a caamelizat zaharul, atentie sa nu se arda, pentru ca va prind eun  gust amarui, punem merele, nu va seriati o sa se formeze bomboane de zahar ars, insa o sa se dizolve in sucul marului, lasam pana scade.

Impartim aluatul in 3 parti egale, dupa care intindem 3 foi,  vom pune prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sua cu hartie de copt, peste care vom pune jumatate din compozitia de mar caramelizat, apoi urmatoarea foaie si restul de mar caramelizat, peste care vom pune fasiute subtiri de aluat, pe care le taiem fie cu un cutit, fie cu un cutit pentru saratele, asa cum am facut eu.

Dam la cuptor pana aluatul prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cobbler cu mere, reteta usoara si delicioasa, gata in cateva minute

Postat de Bucataras

Cobbler cu mere, reteta usoara si delicioasa, gata in cateva minute

Cum se prepara Cobbler cu mere, reteta usoara si delicioasa, gata in cateva minute: Punem untul intr-un castron si-l mixam cu 2 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat pana devine cremos si...

Citeste continuarea

Prăjitură cu mere și fulgi de migdale - Desert aromat și rapid

Postat de Bucataras

Prăjitură cu mere și fulgi de migdale - Desert aromat și rapid

Cum se prepara Prăjitură cu mere și fulgi de migdale - Desert aromat și rapid:  Într-un bol, mixează untul moale împreună cu zahărul. Încorporează apoi ouăle, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2010, 08:32
Hi, hi, hi...sunt prima Iau penultima farfurie ca tare bune sunt se simte pina aici scortisoara Am 5 furcute sa-ti dau...
la 03.09.2010, 08:41
ce miros,ce aroma,mmmm
la 03.09.2010, 09:11
vin si eu la o bucata de praji cu mereyumi,yumice gustoasa e
la 03.09.2010, 09:25
buna prajitura!
la 03.09.2010, 09:55
foarte faina!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking