Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata

Postat de geoline in Prajituri
13 Feb 2015 | 16590 vizualizari
Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata

Imi era pofta de ceva dulce insa nu vroiam sa petrec prea mult timp in bucatarie, asa ca mi am adus aminte de aceasta prajitura pe care mama ne o facea destul de des cand eu si verisoara mea eram mici. Spuneam ca este prajitura noastra preferata pana ne facea alta si ne schimbam optiunile:)) Este foarte buna si se face destul de rapid, maxim 15 minute si este in cuptor.

Ingrediente

  • 2 cani mere rase (cana are 250 g)
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie
  • praf sare
  • pentru sosul de ciocolata
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa(chiar mai mult , depinde cat de insiropata vrem sa fie prajitura)

Mod de preparare

Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si bicarbonatul stins. Punem prajitura intr o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, compozitia nu este pentru tava de la aragaz, este pentru o tava mai mica. O lasam la copt pana trece testul cu scobitoarea. 

Sos de ciocolata:

Punem untul si zaharul la topit. Amestecam cacao cu apa si o turnam peste. Lasam sa fiarba pana devine mai legat insa nu foarte mult.

Dupa ce s a racit prajitura o intepam cu scobitoarea din loc in loc pentru a absoarbe sosul de ciocolata. Punem sosul caldut cu lingura peste prajitura. Se poate presara si cocos deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec cu mac si visine

Postat de merisor67

Desert chec cu mac si visine

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...

Citeste continuarea

Negresa cu branza de vaci

Postat de reisnaor_2006

Negresa cu branza de vaci

Am inceput cu blatul. Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2015, 10:33
la 13.02.2015, 13:04
Buna buna
la 13.02.2015, 14:29
mersiiiii
la 13.02.2015, 16:55
la 13.02.2015, 19:56

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking