Ingrediente
- 1,5 kg mere
- 1 cana faina
- 3/4 cana gris
- 1 cana si jumatate fulgi de ovaz
- 250 gr unt
- 1 cana zahar (daca ai zahar brun)
- 2 linguri scortisoara (sau mai putin, in functie de preferinte)
Mod de preparare
Am curatat merele, apoi le-am taiat feliute (de fapt bucati :)), si le-am pus intr-o tava unsa bine cu unt, pana am acoperit cam jumatate din tava cu mere. Am presarat deasupra lor o lingura de scortisoara si 2-3 linguri de zahar (depinde cat de acre sunt merele).
Intr-un bol mai mare am pus faina, grisul, fulgii de ovaz, zaharul si o lingura de scortisoara si am amestecat bine cu o lingura. Apoi am adaugat untul pe care l-am scos din frigider de vreo ora ca sa fie moale, moale. Am amestecat din nou, ca nu pot zice framantat, pt ca nu e chiar o coca, e un 'amestec" :)). Acest amestec l-am pus peste mere cat de omogen posibil si am apasat cu mana peste tot sa fie uniform.
Am pus tava in cuptor la foc mediu o jumatate de ora, daca cuptorul coace repede ajunge si 20 de minute. Eu nu ma prea uit la ceas, cand e aproape gata incepe sa miroase frumos a mere si scortisoara.
Merge f bine cu iaurt sau cu shake de lapte cu vanilie. Eu o fac uneori seara pt ca dimineata inainte de scoala /servici e foarte buna, ca si mic dejun; desi cel putin jumatate se mananca cand e calda:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|