Prajitura cu mere si foi din faina integrala

Postat de gaby_d in Prajituri
8 Noi 2014 | 18163 vizualizari
Prajitura cu mere si foi din faina integrala

Ingrediente

    • Pentru foi
    • 200 gr unt
    • un ou si un galbenus
    • 3 linguri zahar
    • 450-500 gr faina integrala
    • zahar vanilat
    • putin lapte rece
    • putina sare
    • Umplutura
    • 12 mere
    • 30 gr unt
    • 7 linguri zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • anason stelat
    • scortisoara
    • o lingurita extract de vanilie
    Zahar pudra pentru pudrat la final

Mod de preparare

  • Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.
  • Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele.
  • In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina.
  • Trebuie s-avem in final un aluat ferm, nelipicios, destul de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.
  • Am acoperit cu folie alimentara si am dat bolul la rece cat timp m-am ocupat de umplutura.
  • Am spalat bine merele si le-am curatat de coaja.
  • Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul la caramelizat. Intre timp am dat merele pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat untul si am omogenizat rapid.
  • Am pus apoi merele, scortisoara si anasonul si-am amestecat.
  • Am lasat la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce am obtinut un amestec omogen, fara prea mult lichid. Daca nu lasati timp suficient riscati ca foaia de dedesubt sa nu se coaca. Daca doriti ca umplutura sa fie mai dulce, mai adaugati zahar. Gustati apoi decideti
  • La final am adaugat extractul de vanilie.
  • Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua parti egale.
  • Pe masa infainata am intins prima foaie cu sucitorul pe care mai apoi am transferat-o intr-o tava de 22/28 cm, unsa cu unt.
  • Am turnat toata umplutura cu mere (am scos anasonul) si am nivelat.
  • Am pus deasupra si cealalta foaie intinsa, am intepat cu furculita si am dat tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  • Am lasat pana ce foaia de la suprafata a prins culoare si era tare (coapta) la atingere.
  • Am scos tava din cuptor, am lasat-o 10 minute sa se racoreasca , apoi am pudrat-o cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si foi din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Postat de timea

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o...

Citeste continuarea

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Postat de mirela0911

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2014, 08:55
cea mai harnica! La multi ani, fata draga!
la 08.11.2014, 08:57
servesc foarte putin ca-s multi sarbatoriti prin zona si nu vreau sa ratez nimic azi!
la 08.11.2014, 09:01
Un deliciu
La multi ani !!!
la 08.11.2014, 09:02
doar atat ne dai de ziua ta? Ne lesina, pe stomacul gol La multi ani, surioara mea!
la 08.11.2014, 09:03

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking