Prajitura cu miere de albine

Postat de mon in Dulciuri
8 Oct 2015 | 4460 vizualizari
Prajitura cu miere de albine

Ingrediente

  • 1 ou
  • 4 linguri miere
  • 180 g de zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 80 g margarina
  • cateva linguri de lapte pentru omogenizarea aluatului
  • crema:
  • o cana lapte
  • 150 g zahar
  • 1 ;ingura de miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt 80% grasime
  • esenta vanilie
  • gem acrisor

Mod de preparare

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in 6 buc bucati din care facem 6 foi.Intindem foile( direct pe hartie de copt)cat mai subtiri, le intepam cu furculita inainte de a le introduce in cuptor.Cand se rumenesc usor pe margini sun gata coapte Crema:Laptele zaharul si mierea se pun pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam continu pana se ingroasa bine ,lasam la racit atunci cand a ajuns doar caldut adaugam esenta de vanilie si untul ,mixam pana devine o crema spumoasa.Asamblare: Prima foaie se acopera cu crema ,apoi acoperim cu a doua foaie pe care punem un strat de gem, acoperim cu a treia foaie pe care o acoperim cu crema ,punem deasupra a patra foaie o ungem cu un strat de gem,acoperin cu a cincea foaie pe care o acoperim cu restul de crema ,punem ultima foaie.Punem o greutate  peste foi si dam la rece pana a doua zi.Inainte de a proportiona prajitura o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2015, 23:36
la 08.10.2015, 23:42
la 09.10.2015, 05:16
la 09.10.2015, 06:39
Foarte buna albinita asta!
la 09.10.2015, 06:41
Ce buna e!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking