Ingrediente
- 1 ou
- 4 linguri miere
- 180 g de zahar
- 600 g faina
- 1 lingura bicarbonat
- 80 g margarina
- cateva linguri de lapte pentru omogenizarea aluatului
- crema:
- o cana lapte
- 150 g zahar
- 1 ;ingura de miere
- 80 g gris
- 200 g unt 80% grasime
- esenta vanilie
- gem acrisor
Mod de preparare
Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in 6 buc bucati din care facem 6 foi.Intindem foile( direct pe hartie de copt)cat mai subtiri, le intepam cu furculita inainte de a le introduce in cuptor.Cand se rumenesc usor pe margini sun gata coapte Crema:Laptele zaharul si mierea se pun pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam continu pana se ingroasa bine ,lasam la racit atunci cand a ajuns doar caldut adaugam esenta de vanilie si untul ,mixam pana devine o crema spumoasa.Asamblare: Prima foaie se acopera cu crema ,apoi acoperim cu a doua foaie pe care punem un strat de gem, acoperim cu a treia foaie pe care o acoperim cu crema ,punem deasupra a patra foaie o ungem cu un strat de gem,acoperin cu a cincea foaie pe care o acoperim cu restul de crema ,punem ultima foaie.Punem o greutate peste foi si dam la rece pana a doua zi.Inainte de a proportiona prajitura o pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|