Ingrediente
- 4 morcovi, rasi,
- o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras,
- 300g faina,
- 200g zahar,
- 150ml ulei,
- 4 oua,
- 100g nuci tocate,
- o lingurita de praf de copt,
- o lingurita de bicarbonat de sodiu,
- o lingurita de scortisoara,
- un praf de nucsoara
- un praf de sare.
- Pentru glazura
- dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!),
- 100g unt,
- 200g zahar pudra,
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100g nuci tocate.
Mod de preparare
Amestecati faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale. Apoi am adaugati mirodeniile, si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.
Turnati compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).
In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate.
Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|