Ingrediente
- 2 morcovi rasi
- 2 oua
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- pulpa de la 3 morcovi si 2 mere
- 1 lingurita scortisoara
- 150 g faina
- 100 g zahar brun
- 75 ml ulei de samburi de struguri
- 50 g nuci tocate
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.
Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare.
Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.
Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.
Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.
Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|