Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)

Postat de Valclaudia in Prajituri
2 Feb 2016 | 5281 vizualizari
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)

Nicio zi fara ciocolata ;)

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta

Sirop:

  • 100ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar

Crema de biscuiti:

  • 100 g biscuiti cu tarate
  • 150 g biscuiti populari
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate
  • 200 ml frisca lichida

Crema mouse de ciocolata:

  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina + 50 ml apa rece
  • 200 g ciocolata amaruie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri lapte

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata si cafea

Mod de preparare

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava. Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul.

Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara.

Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute.

Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida.

Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa.

Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore.

Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose.

Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura.

Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Postat de rocsi_1612

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu zaharul pana isi dulbeaza volumul. Punem treptat uleiul si mixam pana devine o crema. Adaugam...

Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

Postat de Oana

Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale. Mixeaza separat albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2016, 21:39
O minunatie de prajiturica! Felicitari pentru cele 900 de retete!
la 02.02.2016, 21:40
Frumoasa si delicioasa prajitura! Felicitari pentru cele 900...Doamne,900 de retete!!La cat mai multe retete frumoase!
la 02.02.2016, 21:51
Felicitari! Arata delicios! Cat mai multe retete!
la 02.02.2016, 22:06
buna buna
La cat mai multe retete minunate!
la 02.02.2016, 22:15
Felicitaaari! Si ce prajitura buna ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking