Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 1 cana de zahar tos
- 3 lg cu varf amidon din porumb
- 3 lg cu varf faina de grau
- 3 lg cu varf cacao neagra
- Mousse:
- 3 oua
- 3 lg de zahar brun
- 5 lg zahar tos
- 20 g unt
- 1 lg smantana (12% grasime)
- 3 plicuri cappuccino
- 5 lg de apa calda
- ..........
- ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).
2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, amidonul si cacaoa cernute in compozitie amestecand usor cu spatula.
3. Punem compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 210°C dupa care reducem la 190°C timp de 30 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).
4. Ca sa preparam mousse-ul procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu 3 lg de zahar brun, iar galbenusurile cu 2 lg de zahar tos. Intr-un vas punem 3 lg zahar tos su 2 lg de apa si lasam la foc mic invartind in el continuu pana cand scade la 1/2 lichidul. Incorporam siropul fierbinte in albusuri cu ajutorul mixerului. 5. Punem galbenusurile intr-un vas pe baie de abur, si batem pana cand compozitia se ingroasa, se adauga untul si mai batem 2-3 minute, adaugam apoi smantana si amestecam. Luam compozitia de pe aburi si adaugam cele 3 plicuri de cappuccino amestecate cu 2 lg de apa. Incorporam apoi albusurile in compozitia de galbenusuri cu ajutorul un unei spatule.
6. Blatul il ungem cu putin sirop (de care aveti la indemana, dar merge si fara) apoi punem mousse-ul, iar deasupra punem ciocolata razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|