Ingrediente
Ingredinete pentru aluat:
- 200 gr. faina
- 80 gr.unt moale
- 80 gr.zahar
- 2 oua
- jumatate de pliculet de bicarbonat
Ingrediente pentru umplutura
- 750 gr. mousse de mere sau 1 kg. de mere curatate si rase marunt si stoarse bine de zeama
- 1 pachet de budinca de vanilie
- 400 ml lapte pentru budinca(la prajituri pun doar 400 ml,iasa mai consistenta budinca)
- 3 linguri de zahar
- un varf de scortisoara
Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:
- 150 gr.faina
- 60 gr.zahar
- 80 gr. unt
- un varf de scortisoara
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.
Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.
Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc.
Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.
Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.
Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|