Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie

Postat de cris2711 in Prajituri
6 Ian 2013 | 6270 vizualizari
Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie

Aveam pofta de ceva mai deosebit si m-am hotarat sa fac aceasta prajitura.este foarte delicioasa.

Ingrediente

Ingredinete pentru aluat:

  • 200 gr. faina
  • 80 gr.unt moale
  • 80 gr.zahar
  • 2 oua
  • jumatate de pliculet de bicarbonat

Ingrediente pentru umplutura

  • 750 gr. mousse de mere sau 1 kg. de mere curatate si rase marunt si stoarse bine de zeama
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte pentru budinca(la prajituri pun doar 400 ml,iasa mai consistenta budinca)
  • 3 linguri de zahar
  • un varf de scortisoara

Ingrediente pentru aluatul de Streusel care se orneaza deasupra:

  • 150 gr.faina
  • 60 gr.zahar
  • 80 gr. unt
  • un varf de scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor.

Mousse de mere se pune intr-o oala si se lasa sa fiarba usor,la foc mic.se adauga si scortisoara.Se pregateste intre timp si budinca de vanilie.

Cand este gata se amesteca mousse cu budinca de vanilie.Apoi se ia de pe foc. 

Se pregateste si aluatul de Streusel(decor deasupra)din ingredientele specificate mai sus.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180° C.

Crema formata din mousse si budinca se orneaza peste aluat,apoi deasupra se acopera pe toata suprafata cu aluatul de Streusel.

Se introduce la cuptor si se lasa circa o ora pana aluatul de deasupra capata o tenta aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu prune

Postat de Oana

Prajitura cu prune

Am uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Negrese Americane - Brownies (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Negrese Americane - Brownies (reteta video)

Topiti ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, amestecand continuu pentru a se omogeniza uniform. Luam bolul cu ciocolata de pe aburi si lasam amestecul sa se racoreasca putin. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2013, 14:28
hmmmm ce bunatate
la 06.01.2013, 14:28
yummmyyy ce bunatate avem aici
la 06.01.2013, 14:28
la 06.01.2013, 14:38
pai tu vii acuma cu bunaciunea asta?
acuma mi-e pofta si tare-i departe pana la tine
la 06.01.2013, 14:41
Dia nu ma lua prea tare ca incep sa am remuscari

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking