Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
10 Noi 2016 | 3194 vizualizari
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.   

Ingrediente

Blat

  • 250g biscuiti digestivi;
  • 100 g unt (topit);
  • 1 lingura zahat pudra;

Mousse de mere

  • 5-6 mere;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri de zahar;
  • 1 lingurita amidon;

Crema Ricotta

  • 250 g ricotta;
  • 200 ml smanatana lichida;
  • 150 ml nectar de mere verzi din comert (Santal);
  • 5 g gelatina granule;
  • 2 linguri de zahar pudra;

Mod de preparare

Blat:

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;

- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;

- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere:

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;

- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;

- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;

- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;

- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

 

Cremă ricotta:

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;

- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;

- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;

- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;

- Dați la rece pentru câteva ore;  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu ricotta si caise

Postat de Oana

Prajitura cu ricotta si caise

Spalati caisele, scoateti samburii si taiati-le felii Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare...

Citeste continuarea

Pancakes cu prune si scortisoara

Postat de Valclaudia

Pancakes cu prune si scortisoara

Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii. Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust. Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 10.11.2016, 20:27
la 10.11.2016, 20:29
Cum arata!
la 10.11.2016, 20:29
mmm imi place!
la 10.11.2016, 20:35
Va multumesc!!
la 10.11.2016, 20:36
ce perfecta e

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking