Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie:
- 5 oua
- 100 gr zahar
- 3 linguri cacao neagra
- o cana de faina alba
- o lingurita praf de copt
- Pentru mousse de portocale:
- 250 ml smantana lichida pentru frisca
- un pudding de vanilie
- 50 ml suc proaspat de portocale
- 14 gr gelatina
- Pentru insiropat:
- suc proaspat de portocala si mandarine cam 300 ml
- Sirop de ciocolata neagra:
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 ml smantana pentru frisca
- 50 gr unt
Mod de preparare
Blatul: separam ouale, albusurile se bat spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar pana devine bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin crema. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Cu o paleta de silicon amestecam crema de galbenusuri cu albusurile si apoi treptat faina. Coacem blatul la 180 grade in tava de yena mica nu stiu exact cat are, vz foto, timp de 25-30 minute, ideal de facut testul scobitorii. Se lasa blatul la racit se taie in doua apoi .
Mousse-ul de portocala: amestecam smantana pentru frisca cu puddingul de vanilie si putin suc de portocala cam 100 ml. Glatina se hidrateaza intr-o cescuta cu suc de portocala, dupa care se amesteca cu restul de suc si se topeste deasupra unui castron cu apa fierbinte. Incorporam apoi gelatina in frisca. Daca doriti puteti adauga si zahar cand mixati frisca cu puddingul, eu nu am adaugat. Crema obtinuta o turnam peste primul blat pe care il insiropam bine cu suc proaspat de portocala. Acoperim cu blatul al doilea pe care il insiropam de asemeni.
Siropul de ciocolata neagra: topim untul si ciocolata intr-o tigaie pe aragaz, apoi adaugam smantana lichida, se lasa la racorit putin, apoi se toarna peste prajitura. Puteti orna cu felii de portocala sau mandarina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|