Ingrediente
blat:
- 3oua
- 6-7 linguri zahar
- 50ml apa
- 50gr ciocolata rasa
- 5-6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- o lingurita praf copt
- un varf cutit sare
crema:
- 175gr unt
- 100ml frisca vegetala
- 2oua
- 3-4linguri zahar
- 3plicuri ness
- 3linguri apa fierbinte
glazura:
- 50gr ciocolata lapte
- 50gr unt
- 50gr frisca
sirop:
- 4 linguri zahar
- 150 ml apa
Mod de preparare
Blatul:
-separati albusurile de galbenus
-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul
-albusurile le mixati spuma
-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa
-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri
-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min
Crema:
-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur
-raciti
-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare
-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit
-amestecati usor
-(iese o crema delicioasa!)
Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.
E grozava rece, de la frigider :)
Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si blat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|