Kinder Pingui

Postat de RozBonBon in Prajituri
21 Sep 2009 | 18509 vizualizari
Kinder Pingui

Este o reteta foarte delicioasa, cu un blat usor si pufos, cu o aroma puternica de cacao cu o crema fina si cremoasa. As fi pus mai multe poze, dar sunt prea mari, asta a fost singura mai mica. Restul se pot gasi pe blogul meu.

Ingrediente

INGREDIENTE PENTRU BLAT:
  • 4 oua mari sau 5 oua mici
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic ( 50 g) cacao
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 150 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura esenta vanilie
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
INGREDIENTE PENTRU TOPPING:
  • 3 linguri mari crema nougat de alune
  • 50 g unt

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.

Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).
Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.

Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.

Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.

GLAZURA: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.

PENTRU TOPPING:crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.

ASAMBLAREA:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.

Peste aceasta se intinde toppingul racit  .

Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.

Se lasa la frigider pentru vreo 1-2 ore , dupa care este numai buna de servit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2009, 19:39
arata super !
ce este intaritorul pentru frisca?
la 21.09.2009, 20:44
Multumesc de compliment!
Intaritorul de frisca este un produs care adaugat la frisca, ii pastreaza consistenta pentru un timp indelungat. Se gaseste in magazine langa zaharul vanilinat si praful de copt de la Dr....( nu stiu daca avem voie sa dam firme)
la 21.09.2009, 20:53
multumesc pt raspuns am inteles exact , mai aflu si eu lucruri noi , sa stii ca o sa ma uit dupa acest produs, este tot asa la pliculetz?
imi place f mult cum arata prajitura asta cred ca e f moale si fina
la 22.09.2009, 08:57
Da, este la pliculet, e albastru, de marimea unui zahar vanilinat.
Prajitura e foarte fina iar blatul e foarte aromat si pufos. Eu zic ca merita incercata .
la 27.09.2009, 12:06
ti-a iesit super! ma bucur ca ti-a placut!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking