Ingrediente
- BLAT:
- 4 oua
- 2 linguri apa
- un praf de sare
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri nuca de cocos
- 4 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- SIROP:;
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta de rom
- CREMA:
- 150 gr pireu de castane
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr nuca de cocos
Mod de preparare
BLATUL:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Se scoate la racit pe gratar si se taie in doua.
SIROP:
Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
CREMA:
Frisca se bate si se incorporeaza in pireul de castane.
ASAMBLARE:
Se insiropeaza blatul, se pune blat, crema, nuca de cocos, blat, crema si la final iar nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|