Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

Postat de Dea_Dea in Prajituri
18 Apr 2013 | 3747 vizualizari
Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

O minunatie!!

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • SIROP:;
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA:
  • 150 gr pireu de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca de cocos

Mod de preparare

BLATUL:

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt (20x30), se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 minute. Se scoate la racit pe gratar si se taie in doua.

SIROP:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

CREMA:

Frisca se bate si se incorporeaza in pireul de castane.

ASAMBLARE:

Se insiropeaza blatul, se pune blat, crema, nuca de cocos, blat, crema si la final iar nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de Oana

Desert briose cu lamaie si afine

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Melci cu nuca

Postat de Irina

Melci cu nuca

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca. Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 11:42
delicioasa!
la 18.04.2013, 11:44
super
la 18.04.2013, 11:44
la 18.04.2013, 11:49
Chiar delicioasa Daria!!
la 18.04.2013, 11:49
Gabytza multumesc

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking