Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Postat de miha in Prajituri
22 Mai 2013 | 12894 vizualizari
Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru blatul cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 lamaie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

Blat alb:

Ouale se separa, apoi albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat pana se obtine o spuma lucioasa si consistenta. Galbenusurile mixate cu cele 3 linguri de ulei se incorporeaza usor in spuma de albusuri, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru circa 20 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie si se lasa la racit.

Blatul cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine teapana si face tepi in momentul in care scoatem palete mixerului. Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata, apoi o incorporam in bezea, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in aceeasi tava in care am copt blatul alb, tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru circa 20-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se mixeaza pana la omogenizare. Turnam incet laptele si mixam continuu pana compozitia devine omogena. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marie) si amestecand continuu se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca (atunci cand amestecam in vas trebuie sa se vada fundul vasului). Dam deoparte si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se mixeaza pana se intareste.

Dupa ce budinca s-a racit foarte bine, punem zeama de lamaie si omogenizam, apoi frisca batuta.

Blaturile le taiem in 2 pe lungime, obtinand astfel cate 2 blaturi lungi si inguste.

Unul din blaturile cu nuca nu l-am folosit. Am facut niste delicioase prajituri pe bat.

Punem crema intre blaturi, avand grija sa lasam 2 linguri pentru pus deasupra. Dam prajitura la frigider pentru macar 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 10:42
ne bombardezi azi vad ca ))))))))
la 22.05.2013, 10:42
Trecusem pe la cea cu brânză, dar nu mă deranjează dacă le combin, să ştii
la 22.05.2013, 10:46
Merge direct la favorite!!
la 22.05.2013, 10:47
nici asta nu e de refuzat .
la 22.05.2013, 10:49
buna buna

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking