Prajitura cu nuca si mascarpone

Postat de rhapsody in Dulciuri
13 Ian 2013 | 7542 vizualizari
Prajitura cu nuca si mascarpone

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 210 g zahar tos
  • 200 g nuca macinata
  • 150 g faina de grau
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare

Sirop:

  • 1 lg sirop de tei + 150 ml apa plata

Glazura:

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao

Crema:

  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar.

4. Mixam gabenusurile cu  restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul considerbil.

5. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam in compozitie, usor, cu o spatula, nuca macinata, faina si coaja de portocala.

7. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.  

   Crema: 

1. Batem 200 ml de smantana pana cand capata volum.

2. Amestecam 50 ml de smantana cu mascarponele, apoi incorporam in frisca mixand pana la omogenizare.    

Glazura:  Pentru glazura am folosit reteta Gabytzei, careia ii multumesc!

1. Punem zaharul impreuna cu apa intr-un vas non-aderent, pe foc potrivit. Invartim pana la dizolvarea zaharului.

2. Din momentul in care zaharul este complet dizolvat mai lasam pe foc 10 minute, avand grija sa curatam peretii vasului cu o pensula inmuiata in apa pentru a evita cristalizarea.

3. Adaugam apoi mierea si mai lasam pe foc inca 7 minute.

4. Oprim focul, punem cacaua si omogenizam.

5. Lasam la racorit 3-5 min, apoi amestecam energic cu o lingura de lemn, intr-un singur sens.

 Cu cat se raceste mai mult cu atat va fi mai greu de lucrat cu aceasta compozitie, asa ca va trebui sa o puneti pe prajitura cat este inca maleabila.


   Asamblare:
1. Taiem prajitura in patrate.
2. Insiropam fiecare patratel.
3. Punem bucatile pe un gratar, apoi punem glazura pe fiecare si lasam sa se intareasca.
4. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si ornam fiecare prajiturica.

   Bon Appetit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Postat de Constelatialeu

Prajitura Cati, o reteta delicioasa

Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa  Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 09:59
wow!!!
la 13.01.2013, 10:01
Vreau!
la 13.01.2013, 10:04
la 13.01.2013, 10:04
si eu una la cafea!
la 13.01.2013, 10:09
Cu mare drag va servesc!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking