Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)

Postat de Kori in Prajituri
2 Noi 2011 | 15449 vizualizari
Prajitura cu nuci si cafea  (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)

Sau... prajitura anti-melancolie. Am cautat ceva prajitura cu multa nuca si am gasit una care mi-a placut pe blogul Laurei Sava :prajitura Brath. Cand am citit reteta am zis ca gata o fac! (bineinteles ca am modificat-o , nu puteam eu altfel: la cantitati si nu numai : am pus cafea si-n blat, asa sa fie! crema mi s-a parut ca cere si ceva budinca sa nu fie asa untoasa, glazura am zis ca cere un picut de rom, etc.). Cred ca eu i-as zice prajitura anti melancolie si cred ca ar putea fi data ca medicament anti depresie:)) Multa nuca care are mult magneziu, un foarte bun ajutor al sistemului nervos, cafea cat sa invioreze si un lesinat de somn, si ciocolata cu rom sa ridice moralul. Deci eu o recomand cu multa caldura ca si anti-depresiv :)))

Ingrediente

  • blat:  
  • 10 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 1 pliculet praf de copt stins cu otet
  • pt crema:  
  • 300 gr unt (cel mai putin gras)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr nuci
  • 160 zahar pudra cu gust de vanilie (2 plicuri)
  • 10 linguri ness 
  • pt glazura:  
  • 160 gr zahar pudra cu gust de vanilie
  • 50 gr unt
  • 4, 5 linguri cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

BLATUL:

Am batut cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana s-au facut crema. Separat am batut tot cu mixerul albusurile cu putina sare pana s-au facut spuma tare. Am incorporat incet galbenusurile in albusuri si apoi am adaugat restul ingredientelor, amestecand incet si apoi cu mixerul la viteza cea mai mica. Amestecul l-am turnat intr-o tava mare si nu inalta pe hartie de copt si l-am introdus in cuptor la foc mediu cam jumate de ora (pana e gata, fara sa fie ars , se testeaza cu scobitoarea: daca iese curata e gata). Apoi l-am rasturnat cu grija pe o tava si am desprins hartia de copt :tot cu grija:), si l-am lasat sa se raceasca bine.

CREMA:

Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic dar cu 400 ml lapte, nu 500, iar cand am amestecat praful de budinca cu zaharul si laptele rece am amestecat acolo si 2 galbenusuri de ou. Am pus budinca la racit.

Untul foarte moale (l-am scos la temperatura camerei cu cateva ore inainte) l-am batut bine cu zaharul (cu mixerul), pana s-a topit zaharul. Apoi am incorporat incet budinca racita bine ( la frigider) si cele 10 linguri de ness dizolvate 2, 3 linguri de apa fierbinte ( si el trebuie sa fie rece cand se incorporeaza in unt). Apoi nucile pe care le-am pus intr-o tava la cuptor pt 5 minute inainte si jumate le-am macinat, jumate le-am taiat marunt cu un cutit si le-am introdus si pe ele in crema. Crema am intins-o apoi uniform pe blatul racit si am pus totul la frigider jumate de ora.

GLAZURA:

Am amestecat ingredientele pt glazura pe foc mic pana s-au topit acolo toate. Am lasat-o sa se raceasca un pic, dar nu tare, sa o pot imprastia usor deasupra prajiturii. Pe care din nou am dat-o la rece in frigider ca oricum era seara tarziu cand am terminat-o si toata gasca dormea, numai eu ca fantoma la bucatarie :)))

Dimineata a fost numai buna, si nici ca a mai fost nevoie de cafea:)) Si a fost pur si simplu delicioasa.

Recunosc ca m-a tentat tare prajitura si pt cafea ca-mi era dor de ea...si eu m-am lasat de baut cafea, dar cine a zis ceva de "mancat  cafea"?? :D :)) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Postat de Adrian2016

Tarta cu fructe si crema de vanilie

      Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de anuta

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 09:22
Anti melancolie?cu asa ingrediente cred si eu
la 02.11.2011, 09:25
Daca-i anti-melancolie,da si mie o felie maaaaaaaare ,Kori
imi place
la 02.11.2011, 09:40
o prajitura foarte buna!...
la 02.11.2011, 10:25
sunt melancolic ......dar am si diabet .... cum fac????
la 02.11.2011, 10:37
OOO... faina faina prajitura!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking