Prajitura cu nuci si dulceata

Postat de LUK in Prajituri
4 Ian 2011 | 6323 vizualizari
Prajitura cu nuci si dulceata

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100gr unt
  • 40ml lapte
  • zeama de la o jum de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 350gr faina
  • ulei pentru intins foile si uns tava
  • 3 linguri de dulceata de visine
  • 4 linguri dulceata de piersici
  • 4 linguri de nuca
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se mixeaza ouale intregi impreuna cu untul lasat la temperatura camerei,zaharul,zeama de lamaie,coaja de lamaie si laptele.Se adauga treptat faina.

Se amesteca dulceata cu nuca.

Se imparte aluatul in 2.Se unge o tava cu ulei.Se intinde o foaie si se ruleaza apoi usor pe sucitor sa o asezam mai usor in tava.Se pune dulceata amestecata cu nuca.Intindem cealalta foaie si tot cu ajutorul sucitorului o asezam peste dulceata.Se coace la foc mediu,145de grade 40-50minute.

Se cerne deasupra zahar pudra cat timp este inca fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi din albusuri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2011, 23:43
ce buna e...ce frumos se vede visinica
la 04.01.2011, 23:46
da...e de efect
la 04.01.2011, 23:47
vreau si eu o portioaie mare
la 04.01.2011, 23:54
la 04.01.2011, 23:59
Luk ce bun ,5

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking