Ingrediente
Blat
- 5 oua
- 190 gr unt
- 225 gr zahar
- 225 gr faina
- 1 praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 70 gr ciocolata amaruie
- 4 pere sau mere
Sosul caramel
- 125 gr unt
- 110 gr zahar brun
- 170 ml frisca
Mod de preparare
Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.
Preincalziti cuptorul la 175 grade.
Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.
Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.
Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la racit
Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, pana se ingroasa lichidul.
Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere scufundate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|