Prajitura cu pere scufundate

Postat de gabrielasfechis in Prajituri
26 Sep 2015 | 3928 vizualizari
Prajitura cu pere scufundate

Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante. Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie. Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :)) Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 190 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 4 pere sau mere

Sosul caramel

  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar brun
  • 170 ml frisca

Mod de preparare

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.

Preincalziti cuptorul la 175 grade.

Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.

Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.

Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul  si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la  racit

Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5  minute, pana se ingroasa lichidul.

Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere scufundate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina, cappucino si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise

Postat de camelia75

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 21:57
O bunatate!
la 26.09.2015, 21:59
tare-mi place cum arata
la 27.09.2015, 09:56
super!
la 27.09.2015, 10:13
Superrrr
la 27.09.2015, 14:20
Ce buuun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking