Prajitura cu pere scufundate

Postat de gabrielasfechis in Prajituri
26 Sep 2015 | 3951 vizualizari
Prajitura cu pere scufundate

Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante. Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie. Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :)) Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 190 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 4 pere sau mere

Sosul caramel

  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar brun
  • 170 ml frisca

Mod de preparare

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.

Preincalziti cuptorul la 175 grade.

Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.

Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.

Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul  si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la  racit

Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5  minute, pana se ingroasa lichidul.

Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere scufundate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Desert chec cu piersici si cacao

Postat de oanapl

Desert chec cu piersici si cacao

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 21:57
O bunatate!
la 26.09.2015, 21:59
tare-mi place cum arata
la 27.09.2015, 09:56
super!
la 27.09.2015, 10:13
Superrrr
la 27.09.2015, 14:20
Ce buuun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking