Ingrediente
- Pt blat:
- 3 oua
- 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr faina
- 100 ml ulei
- 300 gr pere din compot
- 2 linguri suc din compot
- 2 lingurite cacao
- Pt crema:
- 200 gr unt 85% grasime
- 170 gr zahar pudra
- o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
- 5 linguri mari de nuca macinata
- Pt ornat:
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. Restul amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.
In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza.
Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere. Punem jumatate din crema si nivelam frumos. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.
Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata. :)
Dam prajitura la frigider timp de aprox o ora, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si crema cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|