Prajitura cu pere si nectarine

Postat de Alina26 in Prajituri
21 Sep 2013 | 4010 vizualizari
Prajitura cu pere si nectarine

E pentru prima oara cand fac aceasta prajitura....si credeam ca nu o sa imi iasa,ca am modificat putin reteta ca nu aveam toate ingredientele...Dar va spun sincer cu siguranta am s-o mai fac....dar cu mai multe fructe...ca sunt cam putine,pentru ca eu am avut cate una de fiecare.Reteta cerea 3 pere,dar eu le-am combinat.

Ingrediente

  • 1 para
  • 1 nectarina
  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • zeama de la o lamaie mai mare
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

1.Incingeti cuptorul la 170°.Am mixat oualele cu zaharul si esenta de vanilie pana si-au dublat volumul.

2.Am adaugat uleiul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez bine.Am pus faina si praful de copt in ploaie,cernute,continuand sa mestec.Am pastrat putina faina,in care am amestecat o jumatate de para si o jumatate de nectarina taiata cubulete.Acestea le-am adaugat in compozitie mestecand cu o lingura de lemn.

3.Am uns o tava de 24 cm diametru,si am tapetat-o cu faina,am adaugat compozitia,iar deasupra am asezat feliute de para si nectarina(celelalte jumatati care au ramas).

4.Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute la 160°.Am lasat sa se raceasca in tava,dupa aceea am scos-o pe un platou si am pudrat-o cu zahar pudra.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2013, 15:56
Genul meu de prajituri
la 21.09.2013, 15:57
la 21.09.2013, 16:00
la 21.09.2013, 16:04
tare buna
la 21.09.2013, 16:08
imi place

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking