Ingrediente
- Aluat :
- 500 g faina
- 30 g drojdie proaspata
- 85 g zahar
- 250 ml lapte
- 100 g unt moale
- 1/2 lgt sare
- coaja rasa de la o lamaie
- Crema :
- 4 oua
- 150 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 piersici proaspete mari
- Decor :
- 2-3 lg zahar pudra
Mod de preparare
Pregatim maia: drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat. Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.
Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.
Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.
Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem
In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanatoase, mai ales pentru copii ;) Este o prajitura delicioasa care merita incercata.
Spor la preparat ! :P
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|